Onno Petersen cinematography and postproduction

Digitalisatie van film, video en audio.


Naast mijn werk achter de camera zet ik nog steeds 8mm films en video over naar DVD en harde schijf. Ik doe het met passie en weet hoe het beste uit oud materiaal te halen.
Het heeft een grote emotionele waarde en er zit vaak zoveel meer in dan je zou verwachten!

Ik kan alle formaten leveren, van een 2k DPX (ook voor 8mm), een harde schijf die geschikt is voor montage, uitzending of bioscoop, tot een DVD met een eenvoudig persoonlijk menu. Ik werk voor amateurs, professionele filmmakers, archieven en omroepen.

Alle films bereid ik zorgvuldig met de hand voor (de lassen controleren, met speciale filmcleaner schoonmaken) en na het scannen corrigeer ik met de hand naar redelijkheid de kleuren als dat nodig is. Alles gaat met aandacht en met gevoel, automatische correcties laat ik graag aan anderen over.
Na 10 jaar full-time voor professionals gewerkt te hebben weet ik precies hoe ik het beste uit het materiaal kan halen en dat hoeft echt niet de hoofdprijs te kosten.
Alle apparatuur voor de amateur-videoformaten is in huis, plus de nodige audioapparatuur. Hi-8, Digital-8, VHS, Betamax, Mini-DV, audiocassettes, minidisk, 1/4" audiotapes, en wat ik niet heb weet ik binnen mijn netwerk te vinden.